Het treinverkeer van en naar Den Haag was dinsdagmorgen enkele uren vertraagd door een werkonderbreking van NS-personeel. 

Ongeveer 150 machinisten en conducteurs gingen niet aan het werk, maar hadden overleg met de NS-directie.

De werkonderbreking duurde van 4.00 uur tot ongeveer 6.30 uur. Reizigers hadden last van vertraging en treinuitval. Rond 9.30 uur reden de treinen weer volgens het boekje. NS betreurt de hinder die door de werkonderbreking is ontstaan.

Vakbond FNV Spoor zegt dat er is gepraat over onder meer de hoge werkdruk en de agressie waarmee het personeel te maken heeft. "Het personeel kan daardoor zijn werk niet goed meer doen", zei een woordvoerder

Een woordvoerder van vakbond VVMC laat weten dat er besloten is om vrijdag weer met de NS om tafel te gaan zitten. De directie in Den Haag moet dan schriftelijk uitleg gaan geven hoe ze de punten van de werknemers gaan aanpakken. 

Opnieuw overleg

Als er aan alle behoeften van de werknemers wordt voldaan, dan vindt er opnieuw een overleg plaats. Is dat niet het geval, dan zou er alsnog gestaakt kunnen worden. "Het is een laatste redmiddel, maar niet de insteek", aldus de woordvoerder. "Vooralsnog is er goed geluisterd naar de punten van de werknemers."

De NS heeft beloofd de klachten serieus te nemen.

Overigens was het overleg op initiatief van de werknemers en niet van de vakbonden. Desondanks staat VVMC achter elke beslissing die er wordt genomen door de machinisten en conducteurs, aldus de woordvoerder.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto

Bekijk de actuele situatie op het spoor