Het Openbaar Ministerie is naar de Hoge Raad gestapt wegens de vrijspraak van een man, die in 2012 de Nijmeegse restauranthouder Nicky Man zou hebben vermoord. 

Deze man kreeg daar van de rechtbank vijftien jaar celstraf voor, maar het hof in Arnhem sprak de man een week geleden vrij.

Volgens het hof heeft het OM wel bewezen dat de man bij de schietpartij moet zijn geweest, maar staat het helemaal niet vast of hij ook de schutter was.

Het OM heeft volgens een woordvoerster maandag tijd nodig om het arrest van het hof te bestuderen. Door het instellen van cassatie heeft het daar nu meer tijd voor. Pas als alle stukken zijn bestudeerd, beslist het OM definitief of de Hoge Raad er nog eens een oordeel over moet geven. Gebeurt dat niet, dan is de vrijspraak definitief.

Ooijpolder

De restauranthouder werd doodgeschoten. Zijn lichaam werd in de Ooijpolder bij Nijmegen achtergelaten. Maar of de vrijgesproken man daar op mijn minst medeplichtig aan was, staat volgens het hof niet vast. Justitie is volgens het hof te veel uitgegaan van de schuld van de man.

Daar komt nog bij dat de horecabaas, de nu vrijgesproken man en anderen ook betrokken waren bij hennepkwekerijen. "De grote belangen die daarbij kunnen spelen, kunnen leiden tot geweldsdelicten", aldus het hof.