Een medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) doet aangifte tegen het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch nadat een naambordje met 'Zwarte Piet' werd geplaatst bij de kamer van een zwarte baby.

Dat maakt Fred Vertommen maandag bekend. Vertommen is medewerker van de IND, maar doet de aangifte maandag op persoonlijke titel. 

De zaak kreeg veel aandacht nadat de oom van de baby zijn verontwaardiging op Facebook had geuit. Het ziekenhuis in Den Bosch bood excuses aan en zegt dat het ging om een misverstand dat is veroorzaakt tijdens het testen van de digitale naambordjes.

Omdat het systeem niet werkte, werden bij wijze van test twee naamkaartjes aangemaakt met 'Sinterklaas' en 'Zwarte Piet'. Niet veel later zou het kindje met spoed in het ziekenhuis zijn opgenomen, aldus het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Vertommen gelooft niks van dat verhaal. "Ik werk dagelijks met vluchtelingen en kom zelf uit Indonesië. Toen ik het verhaal en de halfbakken verklaring van het ziekenhuis las, wist ik het zeker: ik moet aangifte doen" vertelde hij maandag tegen Omroep Brabant.

De IND bevestigt dat Vertommen medewerker is, maar benadrukt dat het om een privézaak gaat. De politie doet geen mededelingen over een eventuele aangifte.