In de sporthal van een school in Steenwijk woedde maandagochtend een zeer grote brand. Drie gymzalen van de sporthal van het RSG Tromp Meesters aan de Lijsterbesstraat zijn volledig in vlammen opgegaan.

Niemand raakte gewond. Tegen 08.00 uur was de brandweer de brand meester. Het nablussen zal nog enige uren duren, meldde Veiligheidsregio IJsselland.

De school zelf stond niet in brand, maar blijft maandag wel dicht. De directeur heeft dat besloten omdat verschillende ramen door de hitte zijn gesprongen.

De oordzaak van de brand is nog niet bekend.

Video: Beelden van de brand

Woonwijk

De uitslaande brand was rond 03.30 uur uitgebroken. De gymzaal staat midden in een woonwijk. Bewoners moeten ramen en deuren dichthouden omdat er veel rook vrijkwam.

Ook het nablussen zorgt voor rookoverlast. Volgens een woordvoerster is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Toch is bij het stadhuis een opvang ingesteld voor mensen die niet in hun huizen willen blijven zitten vanwege de rook.

De brandweer was groots uitgerukt om het vuur te bestrijden en deed er alles aan om te voorkomen dat de vlammenzee zou overslaan naar naastgelegen panden. Brandweerauto's uit de hele regio waren opgeroepen om de brand te blussen.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto