De stuntman die eind september in Haaksbergen met een monstertruck het publiek inreed, zou geen aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Om die reden gaan de slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezitting van chauffeur Mario Doornink. Dat meldt Brandpunt Reporter donderdagavond.

Het programma onthult ook dat de stuntman al eens eerder op publiek is ingereden. Dat gebeurde in 2010 op 16 juni in het Noord-Brabantse Asten. Daarbij raakten zes mensen gewond. Ook toen was Doornink niet verzekerd.

Bij het ongeval in Haaksbergen vielen drie doden en 28 gewonden. Letselspecialist Yme Drost gaat namens de slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezittingen van Doornink. Het gaat onder meer om zijn woning en de monstertruck.

Voelen

"Het gaat gewoon om een recidivist, die eerder een ongeluk heeft veroorzaakt", zegt Drost. "We gaan beslag leggen op al zijn bezittingen. Iemand die niet luisteren wil, moet op dat punt maar voelen." Het verzoek ligt sinds donderdag bij de rechter in Almere.

Bij het ongeluk in Asten was geen politie aanwezig en die werd ook niet ingelicht door de organisatoren. Ook de gemeente Asten wist niets van het ongeluk.

De burgemeester van Asten, Hubert Vos, zei tegenover Omroep Brabant dat hij niets wist van het ongeluk. ''Het was voor ons helemaal nieuw. Niemand was op de hoogte gesteld dat er een ongeluk was gebeurd." Een van de gewonden is een jaar arbeidsongeschikt geweest. Ze is inmiddels een civiele procedure begonnen tegen de stuntman en de organisatoren.

Fouten

Vorige week liet Doornink weten dat het Openbaar Ministerie, dat onderzoek doet naar de toedracht van het ongeluk, fouten heeft gemaakt bij de testen van de monstertruck. Volgens hem zou nu de waarheid niet meer achterhaald kunnen worden van wat er nu echt is gebeurd.

"Ik zit hier vreselijk mee. Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom", aldus Doornink. Hij wil naar eigen zeggen dat de oorzaak van het ongeluk boven water moet komen.

Video: Beelden van het ongeluk