In een kippenschuur aan de Hessenweg in Dalfsen woedt sinds donderdagmiddag een grote brand. Daarbij zijn duizenden kippen om het leven gekomen en is er ook asbest vrijgekomen. 

Dat meldt de brandweer aan NU.nl.

De brandweer en politie zijn in groten getale aanwezig. Ook is er een grootwatertransport opgeroepen zodat er voldoende water is om het vuur te bestrijden.

Er staan twee schuren in de brand waar de kippen in zitten. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat de kippen als verloren beschouwd kunnen worden. Volgens RTV Oost zouden er in totaal tienduizenden kippen zijn op de boerderij.

In totaal staan er zeven schuren op het grondgebied van de boerderij. Het vuur van de twee schuren die in brand staan heeft zich niet verspreid naar de naastgelegen twee schuren. 

Asbest

De melding van de brand kwam rond 16.55 uur. Het gaat om een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. Ook is er asbest vrijgekomen. Toch is er geen gevaar voor de omgeving. 

"Het gaat om een dunbevolkt gebied, dus vooralsnog hoeven omwonenden hun ramen of deuren niet dicht te houden. Ook staat de wind goed, waardoor de rook naar de weilanden gaat", aldus de woordvoerder. 

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto.nl