Bij een glasbedrijf in Hardinxveld woedde woensdagochtend een zeer grote brand. De naastgelegen snelweg A15 was enkele uren dicht tussen Gorinchem en Sliedrecht, maar is inmiddels weer vrijgegeven. 

De brand is inmiddels onder controle. Wel moet de brandweer nog enige tijd nablussen, maar gevaar dat de brand zich nog verder ontwikkelt is er niet meer.

Er was lange tijd gevaar dat de brand zou uitbreiden naar omliggende gebouwenn, meldde een politiewoordvoerder. Het betrof fabrieksgebouwen die inmiddels ontruimd zijn. Niemand raakte gewond.

De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zich verder zou verspreiden. Het glasbedrijf, waarin ook een aantal oldtimers van de eigenaar stond, moet als verloren worden beschouwd. Bij één van de nabijgelegen panden sneuvelden alleen enkele ruiten.

In de omgeving waren dikke, zwarte rookwolken te zien. De naastgelegen A15 werd daarom in beide richtingen tussen Gorinchem en Sliedrecht afgesloten. Rond 13.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

De brand is rond 11.00 uur uitgebroken bij Van Noordenne Glasprojecten aan de Kade in Hardinxveld, maar is begonnen in een automuseum. 

Video: Brand in Hardinxveld

Beeld: Pieter de Jager, Arnoud Spruyt en Rene Bergmans

Knallen

Volgens Rotterdam Rijnmond is de Rivierdijk afgesloten voor verkeer, zodat de brandweer water uit de rivier kon halen. Een ooggetuige meldde dat de brand aanzienlijk groter werd en dat hij knallen heeft gehoord.

De brandweer adviseert ramen en deuren te sluiten in het gebied waar nog rook hangt.

Actuele verkeersinformatie

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto. Video's kunt u mailen naar Video@NU.nl.