Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum heeft een patiëntenstop ingesteld, omdat de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis niet meer kan worden gegarandeerd. 

Dat melden diverse Friese media.

Een woordvoerder van het ziekenhuis, onderdeel van Zorggroep Pasana en ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, kan niet inhoudelijk reageren en verwijst naar een persconferentie woensdagochtend. Daar moet meer duidelijkheid komen over de toekomst van het ziekenhuis, zei ze dinsdag.

De Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad schrijven dat De Sionsberg sinds maandagmiddag geen nieuwe patiënten meer opneemt. Het personeel van het ziekenhuis is via de eigen leidinggevenden, via een mededeling op het intranet en via een mail op de hoogte gebracht van de maatregel.

Schippers

De Tweede Kamer wil dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid snel in een brief ingaat op de toekomst van het ziekenhuis. Ook moet ze daarin aangeven hoe de opvang van patiënten wordt geregeld. De SP wilde ook op korte termijn met Schippers debatteren over De Sionsberg, maar daarvoor was dinsdag onvoldoende steun.

De Sionsberg verkeert al tijden in financieel zwaar weer. Vorig jaar werd duidelijk dat ongeveer een derde van het personeelsbestand zou worden ontslagen.