In een drukke ochtendspits zijn dinsdagochtend veel ongelukken gebeurd waardoor lange files staan, op vooral de A6, A12 en A16. Op het hoogtepunt stond er ruim driehonderd kilometer file.

Dat melden de ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID).

Op de A16 bij knooppunt Zonzeel is een vrachtwagen tegen een pijler van een viaduct gereden. In beide richtingen zijn bij het knooppunt waren twee rijstroken afgesloten.

De ANWB raadt automobilisten daarnaast af de A6 op te gaan tussen Lelystad en Muiden. De vertraging was daar ruim twee uur door een file van twaalf kilometer. Er ligt glas op de weg na een ongeval. 

Op de A12 bij knooppunt Lunetten richting Den Haag gingen alle rijstroken dicht na de vondst van een stoffelijk overschot in de buurt van een viaduct. Later dinsdag bleek dat het ging om zelfdoding, zo maakte de politie bekend.

Rond 7.30 uur stond er tien kilometer file voor het knooppunt. Al vanaf afrit Maasbergen rijdt het verkeer langzaam. Automobilisten moesten volgens de VID nog tot 9.00 uur rekening houden met vertraging. De weg is inmiddels vrijgegeven. 

Video: Drukke ochtendspits

A27

Door de problemen op de A12 stond ook het verkeer op de A27 richting Utrecht tussen Hilversum en Lunetten over tien kilometer stil. De vertraging is meer dan dertig minuten.

Ook verkeer op de A28 richting Utrecht kan meer dan een half uur vertraagd raken. Voor het knooppunt Rijnsweerd staat iets voor 8.00 uur een file van dertien kilometer.

Rond 8.00 heeft de ANWB een tweede ongeluk op de A12 gemeld. Bij knooppunt Grijsoord richting Utrecht. De linkerstrook is dicht. Er staat file vanaf Arnhem-Noord.

Reden

De ANWB zegt tegen NU.nl dat er geen aanwijsbare reden is voor de vele ongelukken. Het ligt in ieder geval niet aan het weer. "Alleen in het noorden was er wat mist, maar die was niet belemmerend voor het verkeer", zegt een woordvoerder.

De vele ongelukken rond Utrecht zorgen ervoor dat de ochtendspits drukker is dan normaal. "Als die niet rond die stad plaats hadden gevonden, dan zaten we gewoon op een normale filelengte van ongeveer 250 kilometer", aldus de ANWB.

Actuele verkeersinformatie

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto.nl