In het Radboudumc in Nijmegen is maandagochtend vroeg een man opgenomen die mogelijk de ernstige ziekte ebola heeft. 

Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag laten weten.

De man is in Sierra Leone geweest en werd ziek na terugkomst in Nederland. Over een paar dagen moet blijken of hij ook echt ebola heeft. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag laten weten.

In verband met de privacy van de patiënt mag niet meer informatie worden gegeven. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen in Nederland onderzocht op ebola, maar niemand had de ernstige ziekte.

Koorts

De eerste ziekteverschijnselen zijn onder meer koorts en overgeven. Dat zijn dezelfde symptomen als bijvoorbeeld bij malaria.

Afgelopen week werd duidelijk dat medewerkers van Artsen Zonder Grenzen uit gebieden waar ebola heerst, binnenkort worden opgevangen in een huis bij het Gelderse Vierhouten. De woordvoerder van het RIVM laat weten dat het niet om een van deze mensen gaat die nu in het ziekenhuis in Nijmegen is opgenomen.

Audio: Woordvoerder RIVM over ebola-verdenking

Bron: Omroep Gelderland

Het aantal mensen dat wereldwijd is bezweken aan het ebolavirus, is opgelopen tot bijna 5.500, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgelopen week.

Het aantal besmettingen lag op ruim 14.000. Het zwaarst getroffen zijn de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone.

Video: Zo valt ebola het lichaam aan

Wie doet wat in de strijd tegen ebola?

Zes dingen die u moet weten over ebola l Dossier ebola