De 40-jarige Nijmeegse snackbarhouder die eerder vijftien jaar cel kreeg wegens de moord op restauranthouder Nicky Man in Nijmegen, is vrijdag in hoger beroep vrijgesproken van moord.

In het gepresenteerde bewijs zijn te veel losse eindjes en gaten om te stellen dat hij degene was die 10 maart 2012 de Chinese restauranthouder twee kogels door het hoofd schoot en in de Ooijpolder dumpte.

Dat vindt het gerechtshof in Arnhem, die vrijdag eerder dan verwacht uitspraak deed.

Vast staat dat het slachtoffer in een bedrijfspand in Nijmegen werd doodgeschoten. Maar het exacte tijdstip van schieten en vervolgens dumpen van het lichaam, en wie dat deed, is te onzeker gebleven.

En omdat in het bedrijfspand in Nijmegen ook een wietkwekerij was, zijn er ook allerlei andere betrokkenen die belang kunnen hebben bij de zaak en bij het verklaren tegen de verdachte, overweegt het hof.

Een medeverdachte van 34 jaar kreeg in 2013 van de rechtbank 207 dagen cel wegens het dumpen van het lichaam. Ook hij is in hoger beroep vrijgesproken omdat het bewijs te veel ruimte voor twijfels laat volgens het hof.