Een 17-jarig meisje is vrijdagochtend ontsnapt bij een poging tot ontvoering in Sevenum (Limburg). De politie is op zoek naar de mogelijke daders en is een grootschalig onderzoek gestart. 

Dat maakt de politie vrijdag bekend. Die is de hele dag al druk met het onderzoek naar het incident.

Een gemaskerde man had het meisje mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen op de Goenjeweg van haar fiets getrokken en in de kofferbak van zijn auto geduwd.

Het meisje is onderweg via de achterbank ontsnapt; ze wist uit de auto te springen en in een andere auto te stappen, aldus de politie vrijdag.

Daarop gingen de ontvoerders, een man en een vrouw, ervandoor. Het meisje raakte gewond, omdat ze door de ontvoerder in haar gezicht werd geslagen.

Donkerkleurige auto

De politie trekt met name tips na van mensen die een donkerkleurige Renault Scénic hebben gezien, eenzelfde soort auto als waarin het meisje was ontvoerd. Ook heeft de politie de plek in Sevenum waar het meisje werd ontvoerd, afgezet voor forensisch onderzoek.

Het meisje is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. De politie gaat zo snel mogelijk met haar praten om meer over de toedracht aan de weet te komen.

Nijmegen

Bij het onderzoek van deze zaak wordt ook gekeken naar soortgelijke ontvoeringen in Nijmegen een paar weken geleden. Daar waren een zeventienjarig meisje en een twintigjarige man slachtoffer.

"We hebben contact met elkaar om te kijken of en zo ja hoe deze zaken verband met elkaar houden", aldus een woordvoerster van de politie in Nijmegen. In Nijmegen ging het overigens om twee mannen als dader.

Geluidsfragment van Michiel Maes van de politie

Bron: L1