Een bedrijf op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht is woensdagavond getroffen door een grote brand.

Het vuur breidt zich niet verder uit, meldt de veiligheidsregio in de nacht van woensdag op donderdag. De brand ontstond rond 19.00 uur. De oorzaak is nog onbekend. Het is onduidelijk of er sprake is van slachtoffers.

In de directe omgeving van het getroffen bedrijf is asbest aangetroffen. Het gebied waar de stof is gevonden is voorlopig afgezet. "De bedrijven buiten het afgezette gebied zijn te bereiken", laat de veiligheidsregio weten. Er zou al zijn begonnen met het opruimen van het asbest.

Inwoners van het nabijgelegen Borgharen krijgen het advies uit voorzorg "geen voedsel uit de tuin te eten en het vee niet buiten te laten grazen." In het gebied zijn deeltjes neergedaald. Die zouden geen asbest bevatten, maar worden nog wel onderzocht.

Advies

Het blussen gaat naar verwachting de hele nacht door. Mensen in de omgeving krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden.

De brand woedt in een bedrijfspand aan de Karveelweg. Het zou gaan om een bedrijf dat handelt in rubber en plastic producten.

Omdat het verkeer op het industrieterrein voorlopig wordt omgeleid, kan in de ochtendspits vertraging ontstaan. Volgens de veiligheidsregio worden verkeersregelaars ingeschakeld om alles in goede banen te leiden.

Bekijk video:

Heeft u foto's bij nieuws? Upload ze bij NUfoto