Alasam S., de man die in 2011 in Baflo zijn vriendin en een politieman doodde, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 22 jaar de gevangenis in. 

Deze straf eiste het OM vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

De rechtbank veroordeelde S. vorig jaar tot 28 jaar voor de moord. De verdachte ging in beroep tegen de straf, omdat hij tijdens de moorden een psychose zou hebben gehad. Volgens zijn advocaat was S. daarom volledig ontoerekeningsvatbaar ten tijde van de moorden.

Het OM eist de straf voor doodslag op beide slachtoffers, niet voor moord. Dit komt doordat de Hoge Raad de criteria voor moord heeft aangescherpt na de uitspraak bij de rechtbank in deze zaak. Bij de rechtbank eiste justitie nog levenslang tegen S.

'Wildwesttafereel'

De aanklager zei dat Baflo in april 2011 "werd overspoeld door een orgie van geweld". Nadat de verdachte zijn vriendin met een brandblusser had doodgeslagen, volgde een "wildwesttafereel" in het dorp, waar uiteindelijk een politieman met zijn eigen dienstwapen werd doodgeschoten door de verdachte, een uitgeprocedeerde vluchteling uit het Afrikaanse Benin.

Het hof doet op 11 december uitspraak in deze zaak.