In Amsterdam is donderdag aan het eind van de middag een jongen van vermoedelijk tien jaar oud neergestoken. Hij is later overleden aan zijn verwondingen. Een verdachte is opgepakt.

Dat meldt de politie. Het incident gebeurde op de Houtrijkstraat, in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. 

Het zou gaan om de vader van het slachtoffer, maar een woordvoerder wilde dat donderdagavond niet bevestigen. "Ik kan alleen zeggen dat het een volwassen man is." Hij sprak van "een incident in de familiesfeer". Of de steekpartij plaatsvond in de woning, de portiek of op straat is niet bekend.

Ook de aanleiding voor de steekpartij is onduidelijk. Toen de verdachte werd afgevoerd, zei hij volgens lokale media tegen omstanders dat hij "onder hypnose" was. Daarover kan de politie nog "helemaal niets" kwijt. De man, die inmiddels vastzit, moet eerst nog worden gehoord. Dat gebeurt donderdagavond.

Volgens een omwonende zou de vader van het kind geestelijk instabiel zijn en waren er vaker incidenten bij het huis, meldt Het Parool. Ook AT5 meldt dat de politie al vaker bij de woningen zou zijn geweest in verband met problemen. Ook dit wil de politie nog niet bevestigen.