De avondspits is donderdagmiddag behoorlijk druk door een aantal ongelukken. In totaal stond er rond 18.00 uur 300 kilometer file.

Vooral in Gelderland heeft heeft verkeer veel last, meldt de de Verkeersinformatiedienst (VID). De ANWB waarschuwt voor dichte mist in het noordoosten van het land.

Door een ongeluk op de A50 (Zwolle - Den Bosch) bij Beekbergen waren alle rijstroken van Arnhem naar Apeldoorn lange tijd helemaal dicht. Rond 20.30 uur werd de weg volledig vrijgegeven.

Ravenstein

Eerder al was er op diezelfde snelweg ter hoogte van het Brabantse Ravenstein een aanhangwagen van een autoambulance gekanteld, waar verschillende auto's vervolgens op botsten, aldus de VID. In beide richtingen stond daardoor een lange file.

De snelweg was tussen knooppunt Bankhoef bij Wijchen en Ravenstein lange tijd volledig afgesloten. De VID meldde rond 20.20 uur dat alleen de linkerrijstrook nog gesloten is.

Het ongeluk gebeurde op het weggedeelte van Arnhem richting Oss. Op die weghelft stond binnen korte tijd een file van meer dan tien kilometer. In de andere richting rijdt het verkeer stapvoets. Omdat weggebruikers sluiproutes proberen te vinden, waarbij ze rivieren moeten oversteken, vormen zich in de wijde regio tussen Arnhem en Nijmegen ook files.

Epe

Ook op de A28 bij Epe ondervonden automobilisten veel hinder van een spoedoperatie die Rijkswaterstaat uitvoerde aan de vangrail. Daar botste eerder donderdag een auto tegenaan. In beide richtingen was de linkerrijstrook dicht. Rond 18.45 uur waren alle rijstroken, in beide richtingen, weer geopend.

Bij Woerden op de A12 was ook een ongeluk gebeurd, waarbij drie auto's betrokken waren. Daardoor waren twee rijstroken dicht in de richting van Den Haag naar Utrecht. Op het hoogtepunt stond daar twaalf kilometer file, aldus de VID. Ook daar was de weg rond 18.45 uur weer vrij.

Actuele verkeersinformatie