Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht heeft woensdagavond plat gelegen door een schietincident op de parkeerplaats van de McDonald's naast het station van Breukelen. 

Dat heeft de politie aan NU.nl gemeld.

De schietpartij vond plaats rond half acht 's avonds. Twee verdachten beroofden minimaal twee personen op de parkeerplaats. Hierbij werden schoten gelost, maar raakte niemand gewond.

De verdachten gingen er daarna vandoor. De politie kon na een zoektocht van ongeveer een uur twee mannen aanhouden. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost.

Rond 23.45 kon het treinverkeer weer worden opgestart. 

Wat er is buitgemaakt bij de overval, kon de woordvoerder niet zeggen. Volgens RTV Stichtse Vecht zouden reizigers op het station tijdens de schietpartij stilstaande treinen in zijn gevlucht.

Onderzoek

Het station van Breukelen en de McDonald's waren de hele avond afgesloten voor sporenonderzoek. Hierdoor reden op de trajecten tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Schiphol de rest van de avond geen treinen.

Dit heeft tot veel hinder geleid op station Amsterdam Bijlmer, naast de Amsterdam Arena. Daar werd woensdagavond het duel Nederland - Mexico afgewerkt. Supporters die na de wedstrijd richting Utrecht willen, kregen te maken met de treinstoring.