In de Hortensiastraat in Den Haag is maandagmiddag brand uitgebroken, daarbij zijn acht personen gewond geraakt. Zes van de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Eerder was er sprake van twee gewonden die naar het ziekenhuis waren gebracht. Na nader onderzoek zijn nog vier gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Een gasleiding werd geraakt tijdens werkzaamheden om een gat voor een ondergrondse afvalcontainer te graven. Na de explosie brak een brand uit. Daardoor raakten enkele woningen aan de straat beschadigd.

Het lek is inmiddels dicht. 33 woningen kwamen zonder gas te zitten. De bewoners werden opgevangen in een buurthuis in de wijk. Het is niet bekend of de gewonden omwonenden of monteurs zijn. Het is ook niet bekend hoe ernstig hun verwondingen zijn.

Bewoners van zeven woningen in Den Haag kunnen maandagavond niet terug naar huis. De gemeente zorgt voor tijdelijke opvang voor de bewoners die niet bij familie of vrienden terechtkunnen, meldde de brandweer. Hoe lang het gaat duren om de zeven onbewoonbare huizen te herstellen kon de brandweer niet zeggen.

Netbeheerder Stedin verwacht dat 21 van de 33 woningen die door de explosie zonder gas kwamen te zitten in de loop van maandagavond weer kunnen worden aangesloten. Van drie woningen kunnen de bewoners wel terug, maar kan de gastoevoer vanavond nog niet worden hersteld.

Container

Tijdens het plaatsen van een ondergrondse containter zou het gaslek zijn ontstaan, zeggen omstanders tegen Omroep West. Bij het plaatsen werd een gasleiding geraakt waarna een explosie volgde. "De container staat op het troittoir, daarna is de brand overgeslagen naar een woonhuis", volgens een omstander. "De vlammen komen uit de grond."

Buurtbewoners vertellen tegen de omroep dat een man en kind uit de bovenwoning zijn gesprongen.

Vier ambulances werden opgeroepen. De gehele Hortensiastraat werd afgesloten. Ook was er enige tijd een traumahelikopter aanwezig.

Video: Gewonden door gasexplosie Den Haag
Video: Gewonden door gasexplosie Den Haag

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto