Onbekenden hebben een politieauto opgeblazen met zwaar vuurwerk. Dat gebeurde zondagavond laat in het Friese Hardegarijp. 

De auto van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) stond op de oprit van een woning van een agent.

De politie meldde maandagochtend dat het vuurwerk op de voorkant van de politieauto was ontploft. De voorruit is verbrijzeld en de motorkap is ontzet. Kort ervoor had de politie melding gekregen dat er vuurwerk werd afgestoken in de buurt.

In Roosendaal raakten enkele woningen zondagavond beschadigd door vuurwerk. Een ruit sneuvelde en een paar dakpannen vielen op de grond. Ook een auto werd beschadigd. Het vuurwerk werd waarschijnlijk in een brandgang afgestoken. Er is nog niemand opgepakt.

Driebergen

Ook in Driebergen waren afgelopen weekeinde een paar incidenten met vuurwerk. Zo ging vuurwerk af bij het raam van een huis waar een 94-jarige vrouw woonde. Zij hoorde zondagavond een harde knal en zag daarna een gat in haar raam.

Ongeveer een kwartier later werd een straat verderop een brievenbus opgeblazen. De daders waren volgens een getuige 8 tot 12 jaar. Ook in een nabijgelegen winkelcentrum ontplofte vuurwerk. Op zaterdag was een auto in Driebergen uitgebrand, waarschijnlijk nadat vuurwerk op het dak was gegooid.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze op NUfoto.nl