De 17e editie van de Dag van de Mantelzorg, die maandag wordt gehouden, lijkt te worden overschaduwd door bezuinigingen en veranderingen in de zorg. 

De vereniging voor mantelzorgers Mezzo maakt zich er druk over dat mantelzorgers nog niet door gemeenten zijn geïnformeerd. Gemeenten weten ook nog niet precies wie de mantelzorgers zijn, stelt Mezzo.

Vanaf januari krijgen gemeenten er meer taken bij op het gebied van de mantelzorg. ''Zij moeten dus snel in kaart brengen wie de zorgvragers en hun mantelzorgers zijn, anders komt de continuïteit van de zorg in gevaar'', zegt Mezzo-directeur Liesbeth Hoogendijk.

Volgens een peiling van de vereniging is driekwart van de mantelzorgers nog niet geïnformeerd over wat er per 1 januari gaat veranderen.

Het thema van deze Dag van de Mantelzorg is Allemaal verhalen! ''Dat wordt dan: Kent de gemeente jouw verhaal?'', aldus Hoogendijk.

Er zijn ongeveer 2,6 miljoen mantelzorgers in ons land. Zij zorgen vrijwillig en langdurig voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking.