Een 18-jarige jongen is aangehouden nadat hij als oppas mogelijk meerdere jongetjes heeft betast en daarvan foto's heeft gemaakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag naar buiten gebracht.

De jongen werd begin oktober al opgepakt. De slachtoffertjes waren tussen de drie en acht jaar oud.

Het is niet bekend hoeveel kinderpornofoto's hij heeft gemaakt, maar volgens justitie gaat het ''niet om heel veel''. De ouders van de verdachte hadden in zijn telefoon een paar foto's gevonden en de politie gewaarschuwd.

De verdachte werd opgepakt op een van de adressen waar hij oppaste. Het OM wil niet zeggen waar dat was. De jongen blijft in elk geval tot eind november vastzitten. 

De rechter-commissaris heeft eind oktober bepaald dat hij dertig dagen langer mag worden opgesloten. Vermoedelijk komt hij begin volgend jaar voor het eerst voor de rechter.

Stichting

De jongen heeft de beelden van het misbruik waarschijnlijk niet verspreid, aldus het OM. Of de jongen eerder met justitie in aanraking is geweest, wil het OM niet zeggen.

De verdachte werkte ook als vrijwilliger bij een stichting voor jongeren, maar daar heeft hij waarschijnlijk geen kinderen betast.