Tegen de evenementenvergunning die de gemeente Haaksbergen afgaf voor de fataal verlopen stuntshow met een monstertruck op 28 september, zijn in totaal zeven bezwaren ingediend.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben zich in die zeven bezwaarschriften veel meer mensen verenigd, want het is bekend dat sommige letselschade-experts namens een aantal cliënten bezwaar hebben gemaakt.

De gemeente denkt volgende week te weten om hoeveel bezwaarmakers het precies gaat, zei een woordvoerder donderdag.

De bezwaren worden beoordeeld door een onafhankelijke bezwarencommissie, die ook van plan is een hoorzitting te houden. Daarna besluit het college over de adviezen die de commissie geeft.

Aansprakelijkheid

De bezwarenprocedure is van belang voor de eventuele aansprakelijkheid voor het ongeluk en de gevolgen daarvan. Op 28 september reed een monstertruck het publiek in. Daardoor kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 anderen gewond.

De vergunning werd kort voor het evenement afgegeven door een ambtenaar. In de aanvraag voor de vergunning was wel sprake van de komst van een monstertruck, maar volgens de gemeente was niet duidelijk wat die truck nou precies zou gaan doen.

Tijdens het evenement stond een deel van het publiek op korte afstand van de rijrichting van de monstertruck. Meestal is dat juist verboden.