Voor de tweede ochtend op rij werd het vliegverkeer donderdag rond Schiphol gehinderd door mist. 

Een woordvoerder van Schiphol laat donderdag rond 12.00 uur aan NU.nl weten dat de beperkingen door de mist voorbij zijn. 

"Mogelijk ondervinden reizigers nog wel hinder van de eerdere vertragingen. In de loop van de dag verwachten we volledig te zijn ingelopen", aldus de woordvoerder. "We raden reizigers aan op onze website of die van hun luchtvaartmaatschappij na te gaan of hun vlucht is vertraagd."

Op Eindhoven Airport heeft de mist niet tot vertragingen geleid, zegt een woordvoerder van de luchthaven. Ook woensdag had de mist daar geen gevolgen.

Code geel

In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland was donderdagochtend nog code geel van kracht vanwege de dichte mist. Het zicht was op veel plekken minder dan tweehonderd meter. 

Een code geel wordt afgegeven als er sprake is van gevaarlijk weer. Eerder op de ochtend gold de waarschuwing voor het hele land behalve de Waddeneilanden, Limburg en Noord-Brabant.

Ochtendspits

De mist heeft in de ochtendspits niet tot grote problemen geleid, zegt een woordvoerder van de ANWB. "De spits was niet drukker dan normaal. Alleen rond Amsterdam heeft de mist tot problemen geleid. Daar waren de files iets langer dan normaal." 

Woensdag leidde dichte mist ook al tot vertragingen op Schiphol en files op de weg.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zaterdag 19° NW 3
Zondag 20° 10° W 4
Maandag 17° 12° W 4
Dinsdag 15° 10° W 3
Woensdag 14° NW 4

Bekijk de actuele verkeerssituatie l Weersvoorspelling