Vlakbij zijn sportschool TopTeam aan de Meerstraat in Beverwijk is woensdagavond rond 21.45 uur oud-freefighter Hans Nijman (55) doodgeschoten.

Dat meldt Crimesite. De politie heeft het bericht nog niet officieel bevestigd, maar wel bekendgemaakt dat er iemand bij de sportschool is doogeschoten.

Omstanders zeiden al direct dat Hans Nijman het slachtoffer zou zijn. Er is in ieder geval een dodelijk slachtoffer gevallen. Er zou bij de schietpartij gebruik zijn gemaakt van automatische wapens. De politie was snel ter plaatse.

De parkeerplaats op de hoek van de Meerstraat en de Bloksteeg is afgezet. Aan de Meerstraat is de sportschool TopTeam van Hans Nijman en Dick Vrij gevestigd.

Nijmans advocaat Mark Teurlings is geschokt door de liquidatie. Dat zei hij donderdagochtend in het programma WNL Vandaag. ''Hij stond niet op een dodenlijst'', aldus Teurlings.

Brandende auto's

Kort na de schietpartij kwam er volgens de politie een melding binnen van een autobrand aan de Hofgeesterweg in Velserbroek. Volgens RTV-Noord-Holland stonden op een parkeerplaats een personenbusje en een personenauto in brand. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de twee incidenten.

Oud-freefighter en mede-directeur van de sportschool Dick Vrij is deze zomer door de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) gewaarschuwd dat zijn leven gevaar zou lopen. De vechtsporter liet zich onlangs insluiten door justitie uit vrees ook slachtoffer van een aanslag te worden.

Fred Ros

Volgens De Telegraaf maakte Nijman deel uit van het kringetje rond Willem Holleeder en Dino Soerel, die beiden verdacht worden van onderwereldmoorden.

Ook Fred Ros zou volgens de krant een goede bekende zijn van Nijman en regelmatig trainen in de sportschool. Ros wordt later donderdag opnieuw verhoord als kroongetuige in het hoger beroep van het Passageproces over de liquidaties.