Een Nederlands militair transportvliegtuig brengt zaterdag 8 november stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp MH17 vanuit het Oekraïense Charkov naar Nederland.

Het toestel wordt zaterdag om 16.00 uur verwacht op de vliegbasis van Eindhoven. Dat maakt het ministerie van Defensie woensdag bekend.

De stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegramp met Malaysia Airlines in het oosten van Oekraïne worden op dezelfde manier ontvangen als de eerdere slachtoffers. 

Het is voor nabestaanden wederom mogelijk bij de ceremonie aanwezig te zijn. 

De lichaamsdelen worden vervolgens onder politiebegeleiding naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum vervoerd, waar ze daarna worden geïdentificeerd.

Charkov

Dinsdag maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie bekend dat er weer stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen zijn gevonden in het rampgebied. 

In Charkov vindt een eerste forensisch onderzoek plaats. De veiligheidsomstandigheden in het rampgebied blijven fragiel, meldde het ministerie dinsdag.

Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. 289 slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het toestel is vermoedelijk uit de lucht geschoten door een raket van de Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.

Dossier vliegramp | Chronologie vliegramp