Passagiers die woensdag reizen via Schiphol moeten vanwege de mist rekening houden met vertraging.

"Wij raden hen aan de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", zegt een woordvoerder van de luchthaven Schiphol.

De vertraging kan oplopen tot een halfuur en in uitzonderlijke gevallen tot een uur, zegt de woordvoerder. Bij tientallen vluchten staat op de website al dat ze vertraagd zijn.

De mist verdwijnt naar verwachting in de loop van de ochtend. "We zijn al een heel eind uit de mist", meldt de woordvoerder om 11.30 uur.

Middaguur

De Luchtverkeersleiding Nederland laat aan NU.nl weten dat de mist langzaam minder dicht wordt. "Vanaf nu wordt het beter, naar het middaguur toe."

"De mist leidt bij ons tot vertraging niet langer dan twintig minuten. In de mist is de veiligheidsafstand tussen vliegtuigen groter waardoor er minder toestellen per uur kunnen aankomen en vertrekken", aldus een woordvoerder van de luchtverkeersleiding. 

Eindhoven Airport heeft geen last gehad van de mist. "Bij ons zijn geen vluchten vertraagd. Het is nu nog wel heiig maar de mist begint op te trekken", zegt een woordvoerder.

Ook voor donderdag wordt mist voorspeld, aldus het KNMI. Het kan ook dan lang duren voor de mist is opgetrokken.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zondag 20° 10° W 4
Maandag 18° 12° W 4
Dinsdag 15° 10° W 3
Woensdag 15° NW 3
Donderdag 16° ZW 4

Bekijk de actuele weersinformatie