Voor de moord op Claudia Oskam is dinsdag in de rechtbank in Breda veertien jaar cel geëist tegen de 39-jarige William R. uit Zevenbergen.

Die heeft bekend dat hij in januari in zijn woonplaats de 36-jarige Oskam om het leven bracht.

De twee exen hadden ruzie en die liep zo hoog op dat R. 'buiten zinnen’ raakte. In een waas zou hij zijn ex met een mes hebben gestoken, de keel dichtgeknepen en tegen het hoofd geschopt.

R: ''Een explosie van geweld.’’ Daarna bracht hij haar lichaam naar een sloot, even buiten Zevenbergen. Twee dagen later werd ze pas gevonden, op zijn aanwijzingen.

Een stille tocht ter nagedachtenis aan Oskam trok enkele dagen later 1800 belangstellenden.

Zeil

De twee hadden al langer ruzie en nu belde Claudia die dag met R. dat ze een brief had gekregen van de Belastingdienst en dat dat negatieve gevolgen had voor de hoogte van haar alimentatie. In alle boosheid legde R. daarna een zeil in de garage, waarop hij later die dag in een gevecht zijn ex doodstak. Hij rolde het lichaam in het zeil en dumpte dat in een sloot in de polder.

De politie pakte hem de dag erna op en toen bekende hij snel, waarna hij de agenten naar het lijk reed.

Gedragsdeskundigen stelden dat de verdachte moeite heeft met het omgaan met emoties en tegenslagen. Daardoor is hij licht verminderd toerekeningsvatbaar.

De rechters doen op 18 november uitspraak.