De avondspits is dinsdag extra druk vanwege problemen op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld en op de A28 bij Zwolle. Op het hoogtepunt stond er 233 kilometer aan file op de Nederlandse wegen. 

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). 

Door een storing kunnen er op de A1 en A28 geen rode kruizen op de borden boven de weg worden gezet om de spitsstrook af te sluiten.

Voor de zekerheid heeft Rijkswaterstaat daarom op die twee plekken de spitsstrook afgesloten met pijlwagens en kegels. Intussen wordt druk gezocht naar de oorzaak van het probleem, dat vrijdag op de A1 ook al speelde.

Automobilisten die van Utrecht naar Apeldoorn willen, kunnen beter omrijden via de A12 en A30. Vanuit Amsterdam naar Zwolle is het beter om via de A6 en de N50 te rijden, meldt Rijkswaterstaat.

Door de afsluiting van de spitsstrook stond rond er 17.30 uur achttien kilometer file op de A1 voor Barneveld. Op de A28 is het vooral in noordelijke richting druk: daar stond om 17.30 uur vijftien kilometer file tussen Hattemerbroek en Ommen.

De VID verwacht dat de problemen aanhouden tot na de avondspits. Wel is de file op de A1 rond 18.45 uur aan het afnemen. 

Bekijk de actuele situatie op de weg