De politie heeft in het leegstaande ouderlijk huis van het slachtoffer van de auto-explosie in Veghel onder meer verdovende middelen, versnijdingsmateriaal en chemicaliën.

Een politiewoordvoerder wil maandag echter niet spreken van drugs en er is ook geen sprake van een drugslaboratorium. De stoffen werden aangetroffen in jerrycans, zakken en emmers.

In een ander huis in de regio werden communicatieapparatuur en administratie in beslag genomen. Omdat de bewoners geen verdachten zijn, wordt geen informatie naar buiten gebracht over de locatie van de woning.

De auto met Edwin K. uit Erp ontplofte vrijdag tijdens het rijden in Veghel. De bestuurder raakte zwaargewond. De politie gaat uit van een misdrijf. Een aanslag is een van de mogelijke scenario's, aldus een woordvoerder.

De politie heeft inmiddels gesproken met het slachtoffer, maar over zijn verklaring en zijn identiteit doet de politie verder geen mededelingen. Omroep Brabant meldde eerder echter al dat het om de voormalig Europees kampioen vinzwemmen Edwin K. gaat, zo bevestigde zijn broer aan de regionale omroep. K. zou onlangs zijn opgepakt voor wapenbezit en eerder in Duitsland voor drugshandel. 

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.