De avondspits van maandag verloopt drukker dan normaal vanwege zware buien en winstoten. Op het hoogtepunt stond er meer dan tweehonder kilometer file op de Nederlandse snelwegen.

Dat laat een woordvoerder van de ANWB weten aan NU.nl.

Rond 17.00 stond er met 140 kilometer zelfs twee keer zoveel file dan gebruikelijk op dat tijdstip. Het was vooral druk rond Rotterdam vanwege meerdere ongelukken.

Zo was er een aanrijding op de A13 bij de afrit Berkel en Rodenrijs en blokkeerde een gestrande auto op de A20 de afrit bij de Spaanse Polder. Ook zorge een ongeluk voor de Beneluxtunnel voor veel problemen. 

Windstoten

Volgens het KNMI gaan de buien gepaard met zware windstoten die mogelijk rond de 75 kilometer per uur zijn. Voor de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland is code geel afgegeven, de waarschuwing voor gevaarlijk weer.

De windstoten nemen in de loop van de avond af in kracht. De regen zal langzaam wegtrekken naar het oosten van Nederland, waar de kans op regen tot dinsdagochtend blijft bestaan. In de rest van het land is het dan droog en breekt de zon soms door. 

Regenradar

Ochtendspits

Maandagochtend verliep de spits ook druk vanwege meerdere ongelukken. De VerkeersInformatiedienst sprak van een zeer zware ochtendspits die op haar hoogtepunt 369 kilometer lang was. 

Actuele weersvoorspelling | Actuele situatie op de weg