De politie is nog steeds op zoek naar een getuige die mogelijk meer weet over de baby die vorige week in een Amsterdamse vuilcontainer is gegooid.

Als deze man zich dinsdagmiddag nog niet heeft gemeld, dan verspreidt de politie dinsdagavond en woensdag een compositietekening in opsporingsprogramma's zoals Opsporing Verzocht.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft maandag aangifte gedaan van de geboorte van het meisje. Ze heeft nu dus ook een naam, al blijft die geheim om de privacy van het kind te waarborgen.

De getuige zat die dag, zondag 26 oktober, rond 4.15 uur (het tijdstip dat de baby is gevonden) in een auto, vlakbij de container aan de Fritz Conijnstraat in Geuzenveld-Slotermeer. Er kwam harde muziek uit de auto, die uiteindelijk wegreed.

Inmiddels zijn er zo'n veertig tips binnen, maar de gouden tip zit er nog niet bij. Ook heeft de politie pasgeboren meisjes in Amsterdam bezocht, om mogelijk zo achter de herkomst te komen. De baby is opgevangen in een pleeggezin.

Jeugdbescherming

De Jeugdbescherming is officieel haar voogd. Aan de burgemeester was gevraagd om aangifte te doen en die deed dat graag, zei een woordvoerder. ''Hij vindt het heel erg dat ze zo'n rotstart heeft gehad, dus we moeten alles doen wat we kunnen om haar te helpen.''

Het kindje is volgens de politie goed verzorgd voordat het in de afvalcontainer werd gegooid. Ze droeg een rompertje met de tekst 'I Love Opa' erop, een grijs truitje en een wit broekje.