De voetbalwedstrijd tussen de eerste elftallen van de Brabantse clubs VV Bavel en Groen-Wit uit Breda is zondagmiddag in de rust gestaakt nadat de scheidsrechter was bedreigd. 

De man vond na de eerste helft in het kleedlokaal een briefje met daarop een bedreigende tekst maakte de voorzitter van VV Bavel, Eric Joossen, zondagavond bevestigd.

Hij heeft begrip voor het besluit. ''Als de scheids zich bedreigd voelt, en daar zijn bewijzen voor, vinden we dat hij gelijk heeft. Als het gaat om agressie tolereren we niets."

De arbiter uit Bergeijk zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat hij het voorval eerst ''rustig wil laten bezinken" voordat hij overweegt om aangifte te doen. ''In elk geval heb ik contact met de KNVB over wat er is gebeurd." Over de bedreigende tekst zegt hij dat het ''een zware belediging met scheldwoorden" betrof.

Volgens de voorzitter was het een vriendelijke ontmoeting. Wel werd een speler van Groen-Wit kort voor rust met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege spugen. ''Hij liep vervolgens boos weg", aldus Joossen. Onduidelijk is of er een link is tussen dit voorval en de bedreiging.

Overdonderd

In de rust vertelde de scheidsrechter aan de trainers van beide teams dat hij niet verder wilde. Voorzitter Joossen pakte vervolgens de microfoon en deelde het slechte nieuws mee, zonder daarbij in detail te treden.

Om veiligheidsredenen werd de jonge arbiter begeleid door mensen van VV Bavel bij zijn vertrek van het sportpark. Volgens Joossen was hij ''erg emotioneel en overdonderd'' door het incident. Hij krijgt bij een aangifte indien gewenst alle medewerking van VV Bavel.

De club heeft de zaak aangekaart bij de KNVB. ''Van mij mag het tot op de bodem worden uitgezocht", aldus Joossen. Over de inhoud van de tekst kon ook de voorzitter niets zeggen.