Twee mannen uit Weesp en Naarden zijn zaterdagochtend vroeg gewond geraakt bij bij een schietpartij in Almere. De twee werden aangereden door een andere auto en vervolgens beschoten. 

De Naardenaar ligt met onbekende verwondingen in het ziekenhuis, meldde de politie. Hoe de ander eraan toe is, is nog onbekend.

De aanrijding gebeurde rond 05.30 uur op de Poortdreef. Daar vonden agenten de twee gewonde mannen. De mensen door wie ze waren aangereden en beschoten, hadden zich uit de voeten gemaakt. De auto die mogelijk betrokken was bij de aanrijding, is uitgebrand teruggevonden op de Aalscholver in Muiderberg.

Er gaan geruchten dat het incident een mislukte liquidatie is. In de Amsterdamse onderwereld is sinds 2012 een golf aan liquidaties gepleegd. De slachtoffers zouden bekenden zijn van crimineel Gwenette Martha, die op 22 mei in Amstelveen met tientallen kogels werd doorzeefd.

De politie kon zondag niet bevestigen dat het tweetal banden had met de 40-jarige Martha, maar zegt een liquidatiepoging niet uit te sluiten en het mee te nemen in het onderzoek.