In het huis van de 44-jarige man uit Veghel die vrijdag zwaargewond raakte bij een mogelijke aanslag op zijn auto heeft de politie 'verdachte stoffen' aangetroffen in emmers, zakken en jerrycans.

Dat heeft een woordvoerder van de Politie Brabant zaterdag bevestigd.

De politie onderzoekt nog om wat voor stoffen het precies gaat.

De verdachte stoffen werden aangetroffen in de garagebox van de leegstaande woning van Edwin K. Mogelijk werden de stoffen gebruikt voor de productie van drugs, maar de politie kan dat niet bevestigen.

"We moeten uitzoeken om wat voor stoffen het gaat. En als het chemicaliën blijken te zijn dan moeten we nog achterhalen of ze gebruikt worden voor de productie van drugs", aldus de zegsman.

Aanslag

De politie verwacht in de loop van de zaterdagavond de beveiliging rondom het ouderlijk huis van K. op te heffen. Die werd ingesteld nadat de auto van K. vrijdag ontplofte toen hij er in wegreed.

De explosie was voor de politie aanleiding het huis te doorzoeken. Zij gaan uit van een misdrijf, maar kunnen niet bevestigen dat het om een aanslag gaat.

Het slachtoffer zou de 44-jarige voormalig Europees kampioen vinzwemmen Edwin K. zijn, zo bevestigde zijn broer eerder al tegenover Omroep Brabant. K. zou onlangs zijn opgepakt voor wapenbezit en eerder in Duitsland voor drugshandel. Waarom hij slachtoffer is van een aanslag, weet zijn broer niet.