Veertig rechercheurs onderzoeken ontploffing auto Veghel

De politie zet veertg rechercheurs in om de oorzaak van de ontplofte auto in Veghel te achterhalen. Er wordt uitgegaan van een misdrijf.

De auto ontplofte vrijdagochtend spontaan in een woonwijk, waarschijnlijk tijdens het rijden. Na de explosie kwam de wagen in de berm terecht en werd door de brandweer geblust.

De bestuurder raakte zwaargewond. Hij is bij een buurtbewoner onder de douche gezet en later naar het ziekenhuis vervoerd. In de omgeving sneuvelden door de ontploffing meerdere ruiten.

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer vastgesteld maar wil nog niet zeggen wie is. Volgens Omroep Brabant gaat het om de 44-jarige Edwin K., die onlangs zou zijn opgepakt voor wapenbezit.

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de auto onderzocht. Uit voorzorg werd ook de auto van de vriendin van het slachtoffer onderzocht. Daarin zijn geen explosieven gevonden. Voor de zekerheid werden 35 woningen in de omgeving van de auto ontruimd. De bewoners mochten vroeg in de avond weer naar huis.

De politie heeft een woning doorzocht naar aanleiding van de explosie. Omroep Brabant weet dat het slachtoffer wel eens bij de leegstaande woning kwam, die door de politie is onderzocht. Of bij de huiszoeking iets is gevonden, is niet bekendgemaakt. 

De politie verwacht tot zeker zondag bezig te zijn met onderzoek op de plek van de explosie. Tot die tijd is de straat afgesloten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie