De komende dagen krijgen de ouders van honderden pasgeboren meisjes in Amsterdam bezoek van de politie. Die hoopt hiermee de herkomst van de vorig weekend gedumpte baby te vinden.

Dat bevestigt een woordvoerder, naar aanleiding van berichtgeving door RTVNH.

Volgens de zegsman is donderdag begonnen met de bezoeken. Hoe de lijst van de kersverse ouders is samengesteld, kon hij niet zeggen.

Volgens hem is er wel begrip voor deze aanpak. "We leggen uit waar we voor komen. Als ze ons hebben binnengelaten en we de baby hebben gezien, wensen we ze een hele fijne tijd. De mensen begrijpen dat we dit doen."

De politie kreeg deze week meer dan 30 tips na de uitzending in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd besteed aan de vondeling. Tot nu toe zat daar nog geen gouden tip bij, zei de woordvoerder.

Vuilcontainer

Het kindje werd zondagochtend vroeg gevonden nadat een voorbijganger in Amsterdamse-West geluidjes uit een ondergrondse vuilcontainer hoorde.

Het meisje was vermoedelijk tussen de 10 en 20 dagen oud en had een licht getinte huidskleur. De baby was in een plastic zak gestopt.

Pleeggezin

Het kindje is volgens de politie goed verzorgd voordat het in de afvalcontainer werd gegooid. Het meisje had al de gebruikelijke hielprik gekregen, wat erop zou wijzen dat ze met professionele hulp ter wereld is gekomen.

Ze is ondergebracht bij een pleeggezin.