Voorarrest tweede serieverkrachter uit Nieuwegein verlengd

De onderzoeksrechter in Utrecht heeft donderdag het voorarrest van de tweede Utrechtse serieverkrachter met veertien dagen verlengd. 

Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht laten weten. De verdachte is een 40-jarige man uit Nieuwegein.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor vier zedendelicten in de Utrechtse binnenstad. Het gaat om twee verkrachtingen, een op 14 juni 2013 in de Catharijnesteeg en een op 14 november dat jaar in de Kerkstraat.

Ook vermoedt Justitie dat de man schuldig is aan een aanranding op 19 juni dit jaar op de Drift en nog een aanranding in augustus.

Gerard T.

Hij is een ander dan de in juli aangehouden vermoedelijke zogenoemde Utrechtse serieverkrachter Gerard T. (51) uit Nieuwegein. De Utrechtse serieverkrachter hield Utrecht zeker negentien jaar bezig. Hij verkrachtte zeker zes vrouwen en deed twaalf pogingen daartoe.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) haalde het DNA-profiel van de mogelijke serieaanrander door de hele Nederlandse databank met inmiddels bijna 200.000 DNA-profielen.

Volgens het NFI werd op die manier een verwant (broer) van de verdachte ontdekt en zo kwam men uiteindelijk bij de 40-jarige man uit Nieuwegein terecht.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie