Het treinverkeer van en naar Breda is donderdagmiddag een paar uren stilgelegd, vanwege een korte grote brand bij het station. Halverwege de middag zijn de treinen weer gaan rijden.

Dat meldt een woordvoerster van de NS donderdag aan NU.nl.

Reizigers moeten nog wel rekening houden met een langere reistijd. Meestal duurt het een halfuur tot een uur tot de treinen weer helemaal volgens de dienstregeling rijden.

Tussen Breda en Etten-Leur, Gilze-Rijen, Lage Zwaluwe en Lombardijen was in de middag geen treinverkeer mogelijk. Reizigers waren dertig tot zestig minuten langer onderweg.

Tussen Lage Zwaluwe en Tilburg reden tijdelijk bussen. Tussen Roosendaal en Etten-Leur zijn snelbussen ingezet. Dat geldt ook voor het traject Breda en Etten-Leur.

Reizigers

Rondom het station stonden een paar honderd gestrande reizigers. Aangezien de stremming midden op de dag was, valt dit aantal volgens de zegsvrouw mee.

De NS kon het treinverkeer pas hervatten zodra de brandweer aangaf dat het weer veilig was. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft tegen 14.30 gemeld dat de stationshal rookvrij was. Tegen 15.00 zijn de hulpdiensten afgeschaald. 

Brand

De brand brak donderdagochtend uit in een appartementencomplex in aanbouw bij NS-station Breda. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in een bouwlift.

De Veiligheidsregio heeft gemeld dat isolatiemateriaal op de bouwplaats vlam heeft gevat. De brandweer heeft het pand geventileerd en heeft controleert of er nog bouwvakkers zijn. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Er hingen flinke rookwolken in en boven het station. Mensen in de omgeving werd geadviseerd om uit de rook te blijven. Ze moesten deuren en ramen gesloten houden en hun ventilatie uitzetten.

Bekijk beelden:

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto