Er zijn vooralsnog voldoende aanwijzingen dat de 27-jarige Zakaria G. betrokken is geweest bij de voorbereiding van de geruchtmakende overval op juwelier Goldies in Deurne. G. blijft daarom vastzitten. 

De rechtbank in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

Tijdens de overval in maart schoot juweliersvrouw Marina de twee overvallers in de winkel dood. Het Openbaar Ministerie beschouwt de 27-jarige man als het brein achter de overval, zei zijn advocaat Gerard Spong begin oktober.

De officier van justitie noemde woensdag vooral het intensieve telefooncontact tussen de overvallers en de verdachte voorafgaand aan de overval als bewijs. Verder zijn er verklaringen van bekenden die zeggen dat Zakaria G. wist dat de juwelier overvallen ging worden en dat hij betrokken was.

De man werd begin juli in Duitsland aangehouden. De aanklager meent dat hij op de vlucht was geslagen. Zijn vriendin vertelde tegen de politie dat hij bang was om opgepakt te worden. Het staat vast dat Zakaria G. twee weken voor de overval in de juwelierswinkel is geweest. De aanklager denkt dat het ging om een voorverkenning.

Zakaria G. ontkent dat hij betrokken was bij de overval. Zijn advocaat Gerard Spong benadrukte woensdag dat er geen sporen zijn gevonden. Het bewijs van de officier van justitie noemde hij ''aannames''.