Lisanne Froon vrijdag in Amersfoort begraven

De in Panama omgekomen Lisanne Froon wordt vrijdag in Amersfoort begraven.

Dat hebben haar ouders laten weten aan RTV Utrecht.

Na een dienst in de Heilige Kruiskerk begeleiden familie en genodigden de stoffelijke resten van de vrouw naar haar laatste rustplaats. De familie zegt Froon met pijn in hun hart te moeten loslaten.

De 22-jarige Lisanne Froon en de 21-jarige Kris Kremers volgden een taalcursus in Panama. Ze waren sinds 1 april van dit jaar vermist. Ze vertrokken die dag voor een wandeling in de omgeving van het Panamese plaatsje Boquete.

DNA

In juni werd bekend dat stoffelijke resten die werden aangetroffen in de Panamese jungle DNA van de vrouwen uit Amersfoort bevatten. Begin deze maand werd bekend dat de twee vrouwen niet verdwaald waren. Dit werd geconcludeerd naar aanleiding van mobiele telefoongegevens van beide Nederlanders.

Eind september zijn de stoffelijke resten van Froon door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan haar ouders overgedragen. Wat de resultaten van het forensisch onderzoek zijn, is nog niet bekend.

''We hopen natuurlijk dat er ooit meer duidelijkheid komt, maar het is nu tijd om afscheid te nemen'', zegt een woordvoerder van de  familie. De familie van Kris Kremers heeft de speurtocht in Panama nog niet opgegeven.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie