OM krijgt hulp van chauffeur bij testen monstertruck Haaksbergen

De chauffeur van de monstertruck waarmee in Haaksbergen een fataal ongeluk gebeurde, zal binnenkort aanwezig zijn bij het testen van de technische staat van zijn voertuig. 

Het Openbaar Ministerie heeft hem dat via zijn raadsman gevraagd, omdat het tot nu toe niet lukte om de monstertruck aan de praat te krijgen. Het gevaarte is grotendeels zelf gebouwd.

Op 28 september reed de monstertruck na een stunt het publiek in. Daarbij kwamen drie mensen om het leven; 28 raakten gewond. De toestand van één gewonde is nog steeds zorgelijk, aldus het OM dinsdag.

Om de monstertruck te kunnen starten is een handleiding van twee A4'tjes nodig, zei raadsman Rob Oude Breuil vorige week\. Het OM heeft tijd nodig gehad om deskundigen te vinden die iets betrouwbaars kunnen zeggen over het technisch onderzoek aan het voertuig.

Enkele mensen

Er zijn maar enkele mensen in Nederland die een monstertruck kunnen rijden en de verdachte is één van hen. De chaffeur heeft zijn medewerking voor het testen van het voertuig inmiddels toegezegd. Mogelijk vinden de eerste rijproeven de komende weken plaats op een afgeschermd terrein. 

De verwachting is dat het onderzoek naar de technische staat van het voertuig voor het eind van het jaar is afgerond. Ook het deelonderzoek naar de vergunningverlening, de veiligheid en de organisatie van het evenement moet dan afgerond zijn.

Het OM meldt verder dat de getuigenverhoren nagenoeg zijn afgerond. Er zijn in totaal ongeveer honderd verklaringen opgenomen.

Lees meer over:
Tip de redactie