De Scheveningse Pier is verkocht voor 3 miljoen euro aan projectontwikkelaar Kondor Wessels vastgoed en hotelbedrijf Danzep, die het bouwwerk gezamenlijk gaan exploiteren.

Dat laat curator Marc Udink dinsdag weten.

Danzep is het bedrijf achter de Easyhotel-formule. Berichten in het AD dat Danzep een Easyhotel op de Pier wil gaan openen, ontkent Udink. "Er gaat eerst vijf jaar over gepraat worden met de gemeente."

"Het is de bedoeling er weer een vrolijke Pier van te maken", aldus Udink tegenover NU.nl. "Met flanerende mensen en horeca."

Het bouwwerk krijgt een hoognodige opknapbeurt en gaat naar verwachting in de lente weer open voor publiek. Naast de horeca moeten verdere plannen nog worden gemaakt. Udink stelt dat het ''hoog tijd wordt'' dat de gemeente Den Haag, waar Scheveningen onder valt, gaat meedenken over de toekomst van de pier.

Van der Valk

Maandag werd al bekend dat de verkoop van de Scheveningse Pier bijna rond was. De vorige eigenaar was horecaconcern Van der Valk. De Pier werd begin 2013 failliet verklaard. 

Een aantal maanden later liet de gemeente het bouwwerk sluiten omdat de brandveiligheid niet op orde was.

De huidige Pier werd in 1961 feestelijk geopend door prins Bernhard. Het Van der Valkconcern nam het bouwwerk in zee in 1991 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden over en breidde deze uit.

KondorWessels en DanZep worden op donderdag 30 oktober officieel eigenaar van De Pier en openen deze weer "als aan alle technische- en veiligheidsmaatregelen is voldaan", zo laten de bedrijven weten.