De politie heeft zondag in Vlissingen een verwarde 23-jarige man uit Middelburg die mogelijk explosieven bij zich had in zijn been geschoten. Later bleek dat van explosieven geen sprake was.  

Hij is meegenomen naar een ziekenhuis, enkele uren nadat hij werd neergeschoten, meldt de politie. 

Het voorval vond plaats op de Koudekerkseweg, een doorgaande weg waaraan woningen liggen. De bewoners werden niet geëvacueerd, maar ze werden wel verzocht binnen te blijven en uit de buurt te blijven van ramen. 

De politie werd zondag rond 17.15 uur gewaarschuwd over de man, die agressief liep te doen op straat. Toen agenten hem wilden aanhouden, zakte hij door zijn benen, waarop agenten zagen dat de man iets bij zich droeg wat mogelijk duidde op explosieven. Daarop besloten de agenten op afstand te gaan staan. De straat werd afgezet. 

EOD

Toen de man ging lopen en niet luisterde naar bevelen om te blijven staan werd gericht op hem geschoten. Vervolgens werd gewacht op de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), die uiteindelijk de man heeft onderzocht en het sein veilig afgaf. 

Hoe het met de man is, weet de politiewoordvoerder niet. Of hij wordt gearresteerd, moet volgens haar 'nog blijken'. "Hij gaat in ieder geval het hulpverleningscircuit in." Berichten dat de man een geradicaliseerde moslim zou zijn, spreekt de zegsvrouw tegen. "Het is gewoon een Nederlander en hij is ontzettend in de war", zegt ze.