Verzekeraars Nationale Nederlanden en Achmea hebben vrijdag een noodfonds in werking gesteld voor slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen.

Mensen die in financiële problemen komen door het ongeluk of de gevolgen daarvan, kunnen een beroep doen op het fonds.

Het fonds is ingesteld omdat het nog een tijd kan duren voor de onderzoeken naar het ongeluk zijn afgerond. Totdat die onderzoeken klaar zijn, is niet bekend wie aansprakelijk is.

Nationale Nederlanden is de verzekeraar van de organisatie van het evenement en Achmea die van de gemeente Haaksbergen.

Groningen

De 31 slachtoffers of hun nabestaanden en mensen die met het ongeluk te maken kregen, kunnen een beroep doen op het noodfonds.

''Bijvoorbeeld iemand die in Groningen woont en die steeds op en neer moet reizen om een naaste in het ziekenhuis te bezoeken. Als dat te kostbaar wordt, kan het fonds uitkeren'', aldus een woordvoerster van de verzekeraars. ''Of nabestaanden die de begrafeniskosten niet kunnen opbrengen.''

Wie een tegemoetkoming wil hebben, moet zich melden bij een bureau in Rotterdam, waar experts de aanvragen samen met een advocatenkantoor beoordelen. Het noodfonds blijft in elk geval bestaan tot de onderzoeken zijn afgerond. Hoeveel geld er in het fonds zit, willen de verzekeraars niet zeggen.