Het lukt nog steeds niet om de monstertruck waarmee vorige maand in Haaksbergen een fataal ongeluk gebeurde, aan de praat te krijgen.

Voor het onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren, is het cruciaal dat het gevaarte gestart kan worden.

Maar er zijn in Nederland maar enkele mensen die dit ingewikkelde procedé kunnen uitvoeren, onder wie de chauffeur die verdacht wordt van het veroorzaken van het incident. Dat heeft de advocaat van de verdachte stuntchauffeur uit Vijfhuizen vrijdagmiddag gezegd.

Raadsman Rob Oude Breuil hoopt dat het Openbaar Ministerie (OM) op korte termijn een berijder voor de monstertruck vindt, zodat het politieonderzoek verder kan gaan.

Op 28 september reed de monstertruck na een stunt rechtdoor het publiek in. Daardoor kwamen drie mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond. Mogelijk had het gevaarte een technisch mankement, maar om dat te kunnen vaststellen moet de truck opnieuw rijden. ''De startprocedure voor zo'n wagen beslaat twee A4'tjes'', zegt Oude Breuil. ''En de truck van mijn cliënt is ook nog deels zelfgebouwd.''

Het OM wil de Vijfhuizense stuntrijder zijn eigen truck niet laten starten, omdat de man verdachte is van dood door schuld. ''Ze moeten nu snel een ander vinden, want het technisch onderzoek is een sleutel in deze zaak'', meent de raadsman. De chauffeur is al een paar weken op vrije voeten. Hij is volgens zijn advocaat ernstig van slag over wat er is gebeurd.