De onderzoeken naar hoe het fatale ongeluk met de monstertruck op 28 september in Haaksbergen kon gebeuren, zijn voorlopig nog niet klaar. 

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) streeft ernaar om in maart 2015, voor de start van het nieuwe evenementenseizoen, klaar te zijn.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar mogelijke strafbare feiten is nog in volle gang.

Dat hebben woordvoerders van de gemeente Haaksbergen en het OM donderdag laten weten.

Publiek

In Haaksbergen reed een monstertruck na een stunt rechtdoor het publiek in. Drie mensen kwamen om het leven en 28 anderen raakten gewond. Vier mensen, onder wie een kind, liggen nog in het ziekenhuis.

De politie is volgens het OM nog druk bezig met het onderzoek naar de rol van de chauffeur, de technische staat van de monstertruck, de organisatie van het evenement en de vergunningverlening.

Justitie verwacht niet op korte termijn te kunnen zeggen of er iemand voor de rechter moet komen. De truckchauffeur geldt nog wel als verdachte van dood door schuld.

Vergunning

De OVV kijkt vooral naar de vergunning en hoe die is toegepast. De raad wil met aanbevelingen komen voor toekomstige evenementen in Nederland, want tot nu toe bestaat er geen landelijke regel voor vergunningverlening voor het optreden van bijvoorbeeld stuntteams.