Een steekpartij zoals deze maand op het Corbulo College in Voorburg, waarbij een 15-jarige jongen overleed, ''had op iedere school kunnen gebeuren''.

Dat schrijft de ouderraad van de middelbare school in een ingezonden brief, die het AD donderdag integraal heeft afgedrukt.

De ouderraad van het college spreekt in de open brief haar steun uit aan de leiding, docenten en medewerkers van de school.

Begin deze maand werd de 15-jarige Wesley op het schoolplein neergestoken door zijn 16-jarige klasgenoot Anthony. De jongen rende de school binnen en overleed daar aan zijn verwondingen.

Enorme pijn

''Als eerste willen wij ons medeleven en het diepe verdriet dat wij voelen uitspreken naar de moeder, de zus en andere geliefden van Wesley en naar de moeder, de broer en andere geliefden van Anthony. Als ouders voelen we allemaal de enorme pijn die beide gezinnen momenteel in hun greep houdt'', zo staat in de brief.

De ouderraad kan vanwege de privacy niet inhoudelijk ingaan op de zaak. ''Wat we wel willen benadrukken is dat dit op elke school had kunnen gebeuren. Het is natuurlijk verleidelijk om te denken dat dit op de middelbare school van jouw kind niet kan voorkomen maar dat is geen reële gedachte.''

Wrang

De ouders vinden het ''extra wrang'' dat de steekpartij op het Corbulo College is gebeurd, ''omdat wij als ouders hebben ervaren dat er juist op deze school veel aandacht is voor de leerlingen. Er heerst hier een bijzondere sfeer waarbij de betrokkenheid van schoolleiding en docenten in het oog springt''.