Een uitloop van orkaan Gonzalo die momenteel woedt in Bermuda, trekt mogelijk dinsdag recht over Nederland. In dat geval kan het vooral hard gaan regenen. 

Dat meldt Weerplaza.

De precieze koers van Gonzalo is nog onzeker. De orkaan die vrijdag met windstoten tot 175 kilometer per uur over Bermuda raasde, trekt morgen over de Atlantische Oceaan naar Europa. Maandag bereikt een afgezwakte versie van Gonzalo Ierland.

Dinsdag trekt de storm over de Noordzee. Eén van de mogelijk scenario's is dat Gonzalo (of ex-Gonzalo) daarbij recht over Nederland trekt. In dat geval gaat het enige tijd hard regenen, maar kan het met de wind meevallen.

Indien Gonzalo Nederland iets noordelijker passeert, wordt de kans op een noordwesterstorm aanzienlijk groter, met in de kustregio windstoten tot boven de 100 kilometer per uur. 

Waarschijnlijk wordt maandag pas echt duidelijk wat de koers zal zijn.

Herfstweer

Zondag is sprake van een weeromslag in Nederland. Waarbij het fraaie nazomerweer omslaat in herfstweer met temperaturen tussen de veertien en zestien graden op maandag. 

Een zwak koufront verdrijft zondagavond de warme lucht en maakt ruimte voor naderende depressies.

Dinsdag komt de temperatuur mogelijk amper boven de 13 graden uit. Dit weekend worden nog temperaturen verwacht die zo'n tien graden hoger liggen. 

Ook woensdag is het nat en onstuimig, dan bij temperaturen die soms niet boven de 11 graden uitkomen.

Bekijk beelden van Gonzalo in Bermuda: