Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen woensdagmiddag op paleis Noordeinde de nieuwe Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia op visite. 

Het koningspaar brengt een kennismakingsbezoek aan Nederland en gaat ook langs op het Binnenhof voor ontmoetingen met de Kamervoorzitters en minister-president Mark Rutte.

De in juni aangetreden koning Felipe bracht eerder al beleefdheidsbezoeken aan het Vaticaan en de buurlanden Portugal, Marokko en Frankrijk.

Het programma van het uitstapje naar Den Haag lijkt op het kennismakingsbezoek dat Willem-Alexander en Máxima vorig jaar september brachten aan Felipe's ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia. Ook toen stonden er naast een lunch in het paleis ontmoetingen met parlement en premier op de agenda.

In de Spaanse media wordt vooral uitgekeken naar de ontmoetingen van de twee koninginnen. Máxima geniet, vanwege haar Latijns-Amerikaanse achtergrond, een zekere populariteit en in de pers wordt ze veel en vaak vergeleken met de eigen Letizia.

Een vergelijking die meestal in het voordeel uitvalt van de meer uitgesproken en flamboyante Máxima.

Bekijk hier de aankomst van het koningspaar: