Als patiënten van 'borstendokter' Rock G. naar een andere specialist gingen of zelfs naar de huisarts omdat ze pijn hadden, werd hij boos. 

''Ik ben plastisch chirurg en weet het beter dan de huisarts'', zei hij tegen één van de patiënten, zo werd dinsdag duidelijk op de tweede dag van de strafzaak tegen de gynaecoloog die zich aanprees als borstenchirurg.

Uit het dossier blijkt, zo hield de rechtbank de verdachte voor, dat verschillende slachtoffers eenzelfde beeld over de arts afgeven. Voor de operatie was hij een man die deskundig overkwam, voorkomend en communicatief, maar zodra ze met klachten kwamen leek het net of ze een andere man voor zich hadden staan.

''Dan werd hij nors, ontoegankelijk, bagatelliserend over de klacht en soms zelfs kleinerend'', aldus de rechtbank. G. herkent zich er niet in. Sterker nog: patiënten waren in de terugkoppeling altijd vol lof over hem. Dat mensen een andere arts opzochten, was hun keus. ''Daar is iedereen vrij in'', stelde de verdachte.

Indruk maken

Eén van de slachtoffers zei dat G. indruk wilde maken. In het intakegesprek noemde hij zich plastisch chirurg en vertelde hij beroemd te zijn in Amerika. Allemaal niet waar volgens G. Dat hij veel van zijn behaalde certificaten en diploma’s aan de muur had hangen, was de cultuur in de esthetische chirurgie. ''Ik vond het wel aardig om dat ook te doen.''

G. gebruikte een nieuwe techniek door de implantaat via de tepelzone in te brengen. Soms gebruikte hij ook een apparaat, borstpomp cq mamanavigator die veel weg heeft van een kitspuit, om het implantaat in te brengen. Volgens deskundigen een onbekende techniek. Hij zou die dinsdag in de rechtbank laten zien, maar zijn raadsvrouw had opnieuw het implantaat daarvoor vergeten.

Meer dan 120 mensen uit België en Nederland hadden klachten over het werk van G. en meldden zich bij het Openbaar Ministerie. Uiteindelijk deden er ruim dertig aangifte, waarvan er uiteindelijk tien in de strafzaak worden behandeld.